Planera dina träffar

Digitalt studiematerial

Idag finns det flera webbsidor som har samlat studiematerial som du kan använda dig av för att planera upplägg för dina träffar. Några av webbsidorna har studiematerial som går att skriva ut medans andra fungerar som online-kurser.

Alla kan surfa

Här finns ett ingående material om att lära sig använda iPhone. Instruktionerna går igenom hur en Iphone fungerar steg-för-steg. Materialtet innehåller både förklarande text, bilder och utrymme för egna anteckningar. I slutet av sidan finns det ett utvärderingsformulär som deltagarna kan fylla i för att både du och de ska kunna se vilka funktioner de har lärt sig.

Webbsidan Alla kan surfa är framtagen av Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete med Demensförbundet för att användas i studiesyfte.
Detta material kan du antingen skriva ut och dela ut till deltagarna eller så kan du ta inspiration av upplägget och skapa ditt egna.

Gå till sidan Alla kan surfa

Digitala lektioner

Digitala lektioner är ett fritt lektionsmaterial kring digital kompetens. Här finns mängder av olika lektioner, bland annat kan du hitta material om sökkritik, säkerhet och animering.

Digitala lektioner är framtaget för att användas inom skolan men går bra att användas direkt under träffen eller för att förbereda lektioner.

Gå till sidan Digitala lektioner